Optometrie

Bij Boavista begrijpen we het belang van een grondige en deskundige oogzorg. Onze optometrist in Oud Gastel is hoogopgeleid en gespecialiseerd in optometrie, waardoor u kunt rekenen op uitgebreide oogonderzoeken en professionele oogzorg.

Optometrie is een relatief nieuw vakgebied binnen de zorg. Optometristen zijn HBO afgestudeerd en geregistreerd onder de wet BIG. Deze beschermde beroepsgroep richt zich specifiek op de oogzorg en positioneert zich als eerstelijns hulpverlener tussen de huisarts, opticien en oogarts.

Een optometrist heeft kennis van de anatomie en de fysiologie van het oog en aanliggende weefsels. Door middel van verschillende onderzoeken en het gebruik van diagnostische farmaca kunnen optometristen screenen op bepaalde oogziektes zoals onder andere glaucoom, cataract en macula degeneratie. Maar ook diabetes mellitus is een aandoening die vanuit het oog goed bijgehouden kan worden.

Heeft u behoefte aan advies of een screening? Neem dan contact met ons op via de telefoon of bij ons in de winkel. Onze optometrist zal uw ogen grondig beoordelen en u voorzien van duidelijke uitleg en persoonlijk advies.

Heeft u wel eens last van droge ogen? Bekijk op oogdruppels.nl wat u ertegen kan doen!