Contactlenzen

Bent u op zoek naar een alternatief voor uw bril? Onze optiekzaak in Oud Gastel biedt een breed scala aan contactlenzen die perfect aansluiten bij uw levensstijl en visuele behoeften. Of u nu kiest voor daglenzen, maandlenzen, torische lenzen voor astigmatisme of multifocale lenzen, ons ervaren team staat voor u klaar om u te begeleiden bij het vinden van de ideale contactlenzen.

Kunt u geen zachte lenzen verdragen of heeft u een bepaalde afwijking aan het oog. Ook dan bent u welkom bij ons. Want onze optometristen kunnen u helpen met harde lenzen op maat, keratoconuslenzen, nachtlenzen of scleralenzen.

Degenen die hebben meegemaakt dat de eerste lenzen op de markt kwamen weten hoe snel de ontwikkelingen op dit gebied in de oogzorg zijn gegaan. Het begon met harde lenzen, toen kwamen er zachte lenzen en vervolgens zijn harde lenzen doorontwikkelt tot speciale lenzen.

Omdat wij geen vaste banden met slechts een contactlensfabrikant kunnen wij meegaan met de ontwikkelingen en u de nieuwste lenzen aanbieden die specifiek geschikt zijn voor uw ogen. Onze contactlensspecialisten en optometristen hebben alle kennis in huis om u de juiste adviezen te geven. Door middel van de laatste technologieën en microscopen kunnen we uw ogen goed in de gaten houden zodat ook op latere leeftijd uw ogen nog geschikt zijn voor contactlenzen.

Zachte lenzen

De ontwikkeling van zachte lenzen gaat gestaag verder. Vroeger werd een zachte lens een jaar gedragen. Vervolgens een half jaar en tegenwoordig loopt het overgrote deel van de lensdragers met maandlenzen. Simpelweg omdat het hygiënischer is en er minder kans op complicaties is. Toch zien we steeds meer daglenzen op de markt verschijnen. De prijzen dalen en dit is toch wel de ultieme manier van lenzen dragen. ’s Ochtends nieuwe lenzen uitpakken en ’s avonds gewoon weggooien. Zachte lenzen bestaan ook met cilinder en in multifocale vorm. Zo kunt u dus ook gewoon lenzen blijven dragen als u een leesbril nodig heeft.

Harde lenzen

Harde lenzen zijn niet oud, sterker nog, harde lenzen worden nog altijd aangemeten. Wel in mindere mate omdat het gewenningsgemak van zachte lenzen vaak makkelijker gaat. Harde lenzen zijn op maat te kiezen en worden door middel van een topograaf aangemeten. Dit apparaat meet op duizenden punten precies de bolling van het oog. Bij een hoge cilinderafwijking wordt hiermee bijvoorbeeld een nauwkeurige meting verricht. Harde lenzen gaan vaak 1 tot 3 jaar mee en zijn daarom iets goedkoper dan zachte lenzen.

Nachtlenzen

De contactlensspecialisten en optometristen van Boavista hebben ook ruime ervaring met nachtlenzen. De ontdekking dat het tegendrukken van de oogbol met een harde lens tijdens de nacht heeft geleid tot de ontwikkeling van nachtlenzen. Want door deze tegendruk kunt u gedurende de dag gewoon kijken zonder lenzen te dragen! ’s Nachts zet u de lenzen weer in tijdens het slapen en de volgende morgen heeft u u volledige zicht weer terug. Deze manier van lenzen dragen is voor veel mensen een uitkomst. Bijvoorbeeld voor mensen die geen lenzen kunnen verdragen tijdens de dag, watersporters en droge ogen patiënten. Wilt u meer informatie over deze unieke lenzen. Kom dan snel langs bij ons in de winkel!

Speciale lenzen

Als u geen zachte lenzen of harde lenzen kunt dragen. Ook dan wijzen wij u niet direct de deur. Want wij hebben ook ervaring met speciale lenzen. Zo is het mogelijk om bij ons keratoconus lenzen te laten aanmeten of de tegenwoordig veel besproken scleralens. Via samenwerking met verschillende oogartsen helpen we u graag uw zicht te optimaliseren. Kom bij ons langs in de winkel om meer informatie hierover te krijgen.